BEDRIJF

PRINTING INTERNATIONAL

ONZE GESCHIEDENIS

1974

Met een achtergrond als sales agent voor industriële componenten had Dhr. Devolder genoeg ervaring om voor zichzelf te beginnen. Hij richtte het bedrijf op in 1974 en was enkel actief als agent voor print benodigdheden.

1978

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar standaard tampondrukmachines wordt een ingenieursafdeling opgericht. De eerste machines worden ontwikkeld en kregen de naam TO 100 & TO 200.

1980

Ontwikkeling van een tampondrukmachine om 360° te drukken op PVC ballen. – gepatenteerd.

Verhuizing naar een nieuw gebouw van 3500 mom een totaalwinkel te worden in tampondruk voor onze klanten. Sindsdien helpen we klanten met elk aspect van tampondruk: onderzoek en ontwikkeling, machinebouw, leveren van toebehoren en wereldwijde technische ondersteuning.

1998

Ontwikkeling van een machine om te drukken op farmaceutische producten. Daarnaast zijn we ook gestart met het gebruiken van servo motoren in onze tampondrukmachines.

2002

Dhr. Devolder doet een stap achteruit om de nieuwe generatie binnen de onderneming Printing International te laten groeien. Filip Feyaerts wordt aangesteld als de nieuwe CEO van Printing International.

2003

Om een gestandaardiseerde manier van werken in het bedrijf te garanderen, hebben we een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem opgesteld en het ISO 9001 certificaat behaald. 

2004

Levering van het eerste validatiepakket volgens de GAMP-richtlijnen.

2005

Om slecht gedrukte of slecht geproduceerde producten te kunnen detecteren, ontwikkelden we een volledig geautomatiseerde camera voor print inspectie met selectieve uitvoer sortering. Dit heeft de totale efficiëntie (OEE) verbeterd en het product afval drastisch verminderd.

2006

Ontwikkeling van het eerste volledig geautomatiseerde voedingssysteem met vibrerende kom om de invoer van producten te automatiseren.

2007

Een wereldwijde vraag in de farmaceutische industrie heeft ertoe geleid dat we veel tampondrukmachines bouwden en verscheepten over heel de wereld. Voor de eerste keer leverden we tampondrukmachines in Japan, Amerika en India.

2012

Bij het hanteren van dure producten met hoge productiekosten is het logisch dat deze producten niet worden beschadigd tijdens de productie. Om onze product manipulatie verder te verbeteren hebben we een visie systeem ontwikkeld om onze producten ‘zachtjes’ te oriënteren.

In hetzelfde jaar hebben we een lineaire rotatieve tampondrukmachine gepatenteerd.

2014

Omdat het bedrukken van producten slechts een deel is van het productieproces, zagen we dat meer en meer klanten op zoek waren naar 1 totaaloplossing om hun producten van begin tot einde te produceren. We begonnen met het ontwikkelen van machines die producten assembleren en tampondrukken.

2015

Ontwikkeling van een tampondrukmachine om producten te bedrukken en direct in trays te laden voor transport.

2016

Om te evolueren met industrie 3.0 zijn we gestart met IOT toepassingen te testen en de mogelijkheden te verkennen voor onze klanten.

2018

We zijn geselecteerd als 1 van de 11 Siemens OEM partners. Dit partnership bevordert de innovatieve ontwikkelingen en verzekert hoogwaardige kwaliteit en technische ondersteuning.