BEDRIJF

PRINTING INTERNATIONAL

ONZE GESCHIEDENIS

1974

Met een achtergrond als sales agent voor industriële componenten had Mnr. Devolder genoeg ervaring om een bedrijf op te starten. Zodoende stichtte hij het bedrijf in 1974. Op dat moment waren we enkel actief als agent voor print-benodigdheden.

1978

Om de groeiende vraag naar standaard tampondrukmachines bij te houden lanceerden we een ingenieursafdeling. De eerste machines waren geboren en draagden de naam TO100 & TO 200.

1980

Ontwikkeling van een tampondrukmachine om 360° te drukken op PVC ballen.gepatenteerd.

Verhuisd naar een nieuw gebouw van 3500 m2 om een totaalwinkel te worden in tampondruk voor onze klanten. Sindsdien helpen we klanten met elk aspect met betrekking tot tampondruk: onderzoek en ontwikkeling, machinebouw, leveren van toebehoren en wereldwijde technische ondersteuning.

1998

Ontwikkeling van een machine om te drukken op farmaceutica producten. Bovendien zijn we toen ook gestart met het gebruiken van servo motoren in onze tampondrukmachines.

2002

Mnr. Devolder nam een stap achteruit om de nieuwe generatie het bedrijf te laten groeien binnen de onderneming. Filip Feyaerts wordt aangewezen als de nieuwe CEO van Printing International.

2003

Om er zeker van te zijn dat we een gestandaardiseerde manier van werken behouden binnen het bedrijf hebben we het ISO 9001 certificaat behaald.

2004

Levering van de eerste validatiepakketten volgens GAMP.

2005

Om slecht gedrukte of ontwikkelde producten te kunnen detecteren ontwikkelden we een volledig geautomatiseerde camera print inspectie met selectieve uitvoer sortering. Dit heeft de totale efficientie (OEE) verbeterd en het product afval drastisch verminderd.

2006

Ontwikkeling van het eerste volledig geautomatiseerde voedingssysteem met vibrerende kom om de invoer van producten te automatiseren.

2007

Een wereldwijde vraag in de pharmaceutische industrie heeft ertoe geleid dat we veel tampondrukmachines bouwden en verscheepten over heel de wereld. Voor de eerste keer leverden we tampondrukmachines in Japan, Amerika en India. 

2012

Wanneer je met dure producten omgaat met een hoge productiekost is het logisch dat je wilt dat deze producten niet beschadigd worden tijdens productie. Om onze product manipulatie verder te verbeteren hebben we een visie systeem ontwikkeld om ‘zachtjes’ onze producten te oriënteren.

In hetzelfde jaar hebben we een lineaire rotatieve tampondrukmachine gepatenteerd.

2014

Omdat printen op producten slechts een deel van het productieproces is, zagen we dat meer en meer klanten op zoek waren naar 1 totaaloplossing voor het produceren van hun producten van begin tot einde. We begonnen met het ontwikkelen van machines die zowel assembleren als tampondrukken.

2015

Ontwikkeling van een machine om producten te bedrukken met tampons en deze te laden in trays voor transport.

2016

Om te evolueren met industrie 3.0 zijn we gestart met IOT toepassingen te testen en de mogelijkheden te ontdekken voor onze klanten.

2018

We zijn geselecteerd als 1 van de 11 Siemens OEM partners. Dit parnership bevordert de innovatieve ontwikkelingen en verzekert hoogwaardige kwaliteit en technische ondersteuning.