Tampondrukcliché

catalogus

De tampondrukplaat, ook wel cliché of de printerplaat genoemd, bevat de gewenste afbeelding (het beeld). Dit beeld kan worden gegraveerd door middel van laser of chemisch etsen. De functie is om inkt in deze geëtste / gelaserde holte te leggen, waardoor de tampon deze inkt opneemt als een film (in de vorm van het beeld), die vervolgens wordt overgedragen op het substraat. De kwaliteit van de drukplaat en de afdrukafbeelding is rechtstreeks van invloed op de kwaliteit van de afdruk.

Brochure downloaden

TOT 1,000,000 PRINTS

Het bereik van verschillende cliché types en hun verschillende levensduur. *

Gelaserde cliché
Tampondrukplaten

VERSCHILLENDE SOORTEN

Er zijn twee belangrijke types cliché materialen, afhankelijk van de gewenste afdrukkwaliteit en hoeveelheid:

  • Polymer tampondrukplaten worden meestal gebruikt in korte tot middelgrote productieruns.
  • Stalen tampondrukplaten zijn verkrijgbaar in 2 diktes: dunstaal voor middellange tot lange runs en dikstaal voor zeer lange runs en voor vlotte omschakelingen. 
Download brochure

Dankzij de computer-to-plate-technologie kunnen we duurzame drukplaten maken. We gebruiken de laser om:

  • scherpere afbeeldingen te hebben, tot 4 micron
  • de levensduur van de cliché te verlengen
  • de insteltijd tot 0 te herleiden
MEER INFORMATIE OVER GELASERDE CLICHE PLATEN
Printnauwkeurigheid

FAQ

HOE BEREKENT U DE LEVENSDUUR VAN EEN tamponDRUKPLAAT?

De levensduur van de tampondrukplaat wordt bepaald door het mogelijke aantal keren dat het rakelmes of de inktbeker de inkt kan terugtrekken, dit is de productie-uitvoer. Dit hangt af van veel verschillende factoren, zoals de contactdruk van het rakelmes in een open inktsysteem , of voor een gesloten systeem de contactdruk van de inktbeker. Bovendien hebben het inkttype en de kleur effecten op de levensduur, evenals de mate van zorg voor de tampondrukplaat.

OP WELKE TAMPONDRUKMACHINE PASSEN DE PLATEN?

Ongeacht welk merk drukmachine u gebruikt, onze plaatafdeling kan het gatenpatroon van elke fabrikant op maat maken en ponsen (pinregistratie).

WAAR TAMPONDRUK-PLATEN BESTELLEN?

Als een one-stop-shop voor alle tampondruk behoeften kan Printing International alle tampondruk-platen leveren die u nodig hebt om te beginnen met afdrukken. Neem contact met ons op voor een offerte.

BROCHURE DownloadEN

Vul hier uw gegevens in

Dikstaal cliché