Onze geschiedenis

Sinds onze oprichting in 1974 hebben we ons toegelegd op innovatie, terwijl we ook de traditie in ere hebben gehouden. Als pioniers en leiders in de tampondrukindustrie hebben we een passie voor hoge precisie en kwaliteit. Het is dan ook geen verrassing dat we ervoor gekozen hebben om ons te richten op de farmaceutische en medische sector. Onze expertise heeft al enkele van de grootste bedrijven ter wereld geholpen om maximale kwaliteit en hoge OEE-waarden te bereiken met onze tampondrukmachines.

1974

1978

1980

Met een achtergrond als verkoopagent voor industriële drukcomponenten had de heer Devolder genoeg ervaring om voor zichzelf te beginnen. Dus richtte hij in 1974 het bedrijf op. In die tijd traden we uitsluitend op als agent voor printbenodigdheden.

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar standaard tampondrukmachines lanceerden we een engineeringafdeling. De eerste machines zagen het levenslicht en kregen de namen TO 100 & TO 200.

Ontwikkeling van een tampondrukmachine om 360° te drukken op PVC-ballen. – gepatenteerd

Verhuis naar een nieuw gebouw van 3500 m2 om een one-stop shop te worden voor onze klanten. Sindsdien helpen we onze klanten met elk aspect dat met tampondruk te maken heeft: onderzoek & ontwikkeling, het bouwen van machines, het leveren van verbruiksartikelen en wereldwijde technische ondersteuning.

1998

2002

2003

Ontwikkeling van een machine voor het bedrukken van farmaceutische producten. Daarnaast zijn we servomotoren beginnen gebruiken in onze tampondrukmachines.

Dhr. Devolder doet een stapje terug om de nieuwe generatie binnen Printing International te laten groeien. Filip Feyaerts wordt aangesteld als nieuwe CEO van Printing International.

Om een gestandaardiseerde manier van werken in het bedrijf te garanderen, hebben we een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem opgezet en het ISO 9001-certificaat behaald.

2004

2005

2006

Levering van het eerste validatiepakket dat voldoet aan GAMP.

Om slecht bedrukte of gefabriceerde producten te kunnen detecteren, hebben we een volledig geautomatiseerde camera-printinspectie met selectieve sortering bij de uitvoer ontwikkeld. Dit verbetert de OEE en vermindert productverspilling.

Ontwikkeling van het eerste volledig geautomatiseerde toevoersysteem met trilkom om de invoer van producten te automatiseren.

2007

2012

2014

Een wereldwijde vraag in de farmaceutische industrie leidde tot het bouwen en verschepen van heel wat tampondrukmachines naar verschillende plaatsen in de wereld. Voor het eerst exporteerden we farmaceutische tampondrukmachines naar Japan, de VS en India.

Als je dure producten met hoge productiekosten behandelt, wil je natuurlijk niet dat producten tijdens het proces breken. Om onze producthantering verder te optimaliseren, hebben we een visioncontrolesysteem ontwikkeld om de producten ‘voorzichtig’ te oriënteren.

Omdat het bedrukken van producten slechts een deel van het productieproces is, zagen we dat meer klanten op zoek waren naar 1 complete oplossing om hun producten van begin tot eind te produceren. We begonnen machines te ontwikkelen die producten assembleren en tampondrukken.

2015

2016

2018

Ontwikkeling van een machine om producten te tampondrukken en meteen in trays te laden voor transport.

Om mee te evolueren met de innovaties van Industrie 3.0 zijn we begonnen met het testen van IOT-toepassingen en het verkennen van de mogelijkheden voor verschillende klanten.

We zijn geselecteerd als 1 van de 11 OEM-partners van Siemens. Deze samenwerking versterkt de innovatieve ontwikkelingen en zorgt voor topkwaliteit en technische ondersteuning.

2021

2022

2023

We zetten ons in voor een duurzaam milieu door middel van recycling van hulpbronnen en milieuvriendelijke praktijken. Als erkenning voor onze toewijding aan duurzaamheid zijn we er trots op dat we in 2021 de zilveren Ecovadis-medaille hebben behaald en dat we deze elk jaar vernieuwen.

We hebben tampondruk gerevolutioneerd met onze innovatieve technologie. Ons gepatenteerde systeem zorgt elke keer weer voor ongelooflijk nauwkeurige printresultaten, met het gemak van perfecte afdrukken op de first-time-right (FTR), zonder veel instellingen, met één druk op de knop.

Realisatie van een van de grootste projecten voor onze marktleider in de sector medical devices door de integratie van intelligente digitale technologieën (Industrie 4.0)

Let's meet up

Visit our booth at the next exhibitions