Automatic Color Registration (ACR) module

EEN REVOLUTIE IN DE TAMPONDRUK
ONZE NIEUWE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE - AUTOMATISCHE MACHINE-INSTELLING IN SLECHTS ENKELE SECONDEN!

Onze droom was een tampondrukmachine te ontwerpen die iedereen zou kunnen bedienen door gewoon op een knop te drukken! Geen tijdrovende instellingen, geen onnodige productverspilling, hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid de eerste keer. En het is ons gelukt! We creëerden en patenteerden de Automatic Color Registration ACR-module.

Download brochure
OM DE VOORDELEN VAN ONZE NIEUWE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE TE BEGRIJPEN, LATEN WE EERST EENS KIJKEN NAAR DE WERKWIJZE VAN DE "TRADITIONELE" TAMPONDRUK.

TAMPONDRUK: WAT IS HET ?

Tampondruk is een indirecte druktechniek waarbij een product wordt bedrukt met een in een drukplaat gegraveerde afbeelding. De drukplaat wordt geïnkt met ons gesloten inktsysteem en de inkt, van de drukplaat, wordt door middel van een flexibele siliconen tampon overgebracht op het product.

Een meerkleurige afbeelding wordt verkregen door meerdere éénkleurige beelden naast of over elkaar te drukken.

Lees meer hier

TAMPONDRUKMACHINES van Printing International
De lasergraveerbare tampondrukplaten van Printing International
TAMPONDRUK: WAT IS ER NODIG ?

Starten met een (tampon)drukproject verloopt in 2 stappen.

Stap 1 is de ontwikkeling van een tampon, een drukplaat en het bepalen van de juiste inkt voor een optimaal drukresultaat.

Het uitzicht van het beeld op het product moet voldoen aan de verwachtingen. Dat kan een puur visuele eis zijn, waarbij één of meer kleuren worden gebruikt om de gewenste opdruk te bekomen, zoals bij een prachtige bedrukking op een cosmetisch parfumflesje.

Of het kan ook een functionele bedrukking zijn, waarbij precisie belangrijker is dan de visuele aantrekkingskracht van de bedrukking, zoals bij het drukken van maatverdelingen op een spuit of cijfers op een dosisteller.

Printing International verzorgt deze druktechnische ontwikkelingen en realiseert in-house drukproeven en specifieke ontwikkeling.

Contacteer ons voor bijkomende informatie om uw specifieke printbehoeften samen met ons te ontwikkelen.

Stap 2 is het instellen van de machine voor de uiteindelijke bedrukking.

Voordat we het hebben over de innovatie die we introduceren, laten we het hebben over de gangbare praktijken en gevolgen voor de (tampon)drukindustrie.

Procedure vóór de introductie van onze gepatenteerde technologie:

Na de montage van drukplaten, inkt en tampons worden de drukplaten en tampons afgeregeld volgens het te bedrukken product. Aangezien de druknauwkeurigheid tot op enkele honderden millimeters nauwkeurig moet zijn, kan dit een omslachtige taak zijn. Het vereist niet alleen specifieke vaardigheden van de operator en strikte naleving van procedures, het kost ook tijd en een aantal producten die tijdens het instellingsproces worden gebruikt en verspild voor commerciële doeleinden.

Het instellen van de drukeenheden bij bestaande tampondrukapparatuur kan doorgaans “enkele minuten” in beslag nemen. De mechanische positioneringssystemen, die worden gebruikt om drukplaten en tampons te positioneren, kunnen moeilijk toegankelijk of gemakkelijk te bedienen zijn en precisie-positioneringssystemen zijn geenszins goedkoop.

Problemen vóór de invoering van onze gepatenteerde technologie:

Belanden er te veel producten met een slechte afdruk bij het afval ?

Is de verantwoordelijke voor het bedienen van uw tampondrukapparatuur niet beschikbaar en is er niemand anders de drukmachine kan of mag instellen ?

Verspilt u teveel producten om uw drukapparatuur in te stellen, zodat het rendement van een drukopdracht moeilijk te berekenen valt of zelfs economisch niet haalbaar lijkt ?

Droomt u van FTR-printers (First Time Right)?

PROCEDURE MET ONZE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE

Om de machine in te stellen met onze gepatenteerde technologie, is het voldoende dat een operator de drukplaten en tampons aanbrengt.

De eigenlijke instelprocedure of kalibratie van de machine gebeurt volledig automatisch. Met een druk op de knop doorloopt de machine enkele stappen waarbij de positie en oriëntatie van de product fixatie, de drukplaat en de tampon worden opgemeten. Op basis van deze gegevens worden de positie en oriëntatie van de drukplaat en de tampon bijgesteld, zodat de afdruk perfect op het product wordt afgestemd.

Dit vermindert de insteltijd voor elke drukmodule tot slechts enkele seconden. Er is geen enkele afdruk nodig, er worden dus geen producten verspild!

NIEUWE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE
TAMPONDRUK GEPATENTEERDE ACR MODULE: HOE HET WERKT?

COMPONENTEN

Voor de automatische werking van het systeem moeten de tampondrukmodules worden uitgerust met elektronisch gestuurde assen. Het systeem moet in staat zijn om de product fixatie en elk van de drukplaatmodules in X,Y en rotatie te refereren aan de drukpositie. Hetzelfde geldt voor de product fixatie en de tampons.

De product fixatie, de drukplaat en de tampon moeten nauwkeurige positie-referentiemarkeringen hebben.

Om de positie en oriëntatie van de markeringen van de product fixatie, drukplaat en tampon te bepalen, is een vision-sensor nodig. De resolutie van de camera hangt af van de positioneringsnauwkeurigheidseisen van de afdruk op het product. Er wordt speciale zorg besteed aan het vastleggen van het beeld/de beelden in optimale omstandigheden. Dit kan specifieke verlichting, lenzen en een stabiele positionering van de vision-sensor vereisen.

Onze tampondrukmachines worden meestal aangestuurd door een PLC. Als OEM-partner van Siemens sinds 2008 zijn al onze machines uitgerust met Siemens PLC, aandrijvingen, motoren en HMI. De PLC wordt gebruikt om de assen aan te sturen tijdens machinebewerkingen. Een aparte processor, waarop de machine is aangesloten, wordt gebruikt voor kalibratiedoeleinden.

VOORWAARDEN

De machine moet uitgerust zijn met drukeenheden die compatibel zijn met de ACR-module.

De machine moet zijn uitgerust met tampon(s), drukplaat (platen) en productcontainer / product fixatie / stukhouder die compatibel zijn met de ACR-module. Inkt is alleen nodig om het drukresultaat zichtbaar te maken. Als zodanig is het NIET nodig voor de kalibratie / instelling van de machine.

KALIBRATIEPROCEDURE

Bij het indrukken van de kalibratieknop moet de camera een foto maken van de markeringen op de productcontainer, drukplaat en tampon. Op basis van gekalibreerde informatie over de verschillende bewegingen van de productcontainer, drukplaat en tampon berekent het systeem de doelposities van elk van deze voor het nemen van het beeld met de tampon op de drukplaat en het aanbrengen van de inkt met de tampon op het product.

Deze stap wordt herhaald voor elke combinatie van drukplaat, tampon en product fixatie van belang tijdens de productiecyclus.

Wilt u zien waartoe deze ACR in staat is? Kijk dan eens naar de video die we gemaakt hebben waarin 2 drukeenheden gekalibreerd worden om te printen op een gemeenschappelijke productverpakking.

Terwijl deze instellingsprocedure een paar minuten zou duren voor een getrainde operator/supervisor, kan het systeem het in ongeveer 25 seconden doen, inclusief de theoretisch niet-noodzakelijke afdruk- en controlestap.

De afdrukken van de 2 afdrukeenheden worden geregistreerd binnen +/-0,01 mm en de hoeknauwkeurigheid is uitstekend.

Download THE BROCHURE

Please fill in your contact details

Let's meet up

Visit our booth at the next exhibitions